Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puoluesihteeri: Sipilän karisma sopisi pääministerille

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen pitää sunnuntaina julkaistun pääministerigallupin tulosta merkittävänä. Savon Sanomien ja kolmen muun maakuntalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on suosituin ehdokas seuraavaksi pääministeriksi 29 prosentin kannatuksella.

–Aiemmin vastaavissa gallupeissa hallitusministereiden kannatus on ollut vahvaa. Siihen nähden tuore mittaus on huomionarvoinen, Laaninen vertaa.

Puoluesihteerin mukaan tulos heijastaa yleistä keskustan luottamuksen vahvistumista.

–Luottamus kannustaa tekemään entistä lujemmin töitä.

Toisen oppositiojohtajan, perussuomalaisten Timo Soinin suosio jäi 13 prosentin kannatuksella kauas Sipilästä.

–Nyt kysyttiin, kuka olisi paras pääministeri. Ihmiset näkevät Sipilässä enemmän pääministerin ominaisuuksia. Asiallisuus ja rakentava, ratkaisuja tarjoava ote asioihin vetoaa, Laaninen toteaa.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ei halua tarkasti analysoida ”tunteisiin perustuvaa” gallupia.

–Gallupeihin vastataan monesti sen perusteella, kuka puoluejohtajista tuntuu kivalta sillä hetkellä. Vaaleissa puolueen kannatus ratkaisee. Sipilä on toki karismaattinen henkilö.

SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen myöntää, että puolueen toiminnassa on parannettavaa. Puheenjohtaja Jutta Urpilaisen kannatus laski viime keväästä neljä prosenttia.

–Vaaleissa ei valita vain pääministeriä, puolue on avainasemassa. Olemme käyneet koko paletin läpi, niin kenttätyötä kuin viestintääkin. Etsimme parhaillaan keinoja, miten viesti saadaan paremmin kansalle perille. Onhan se huolestuttavaa, jos kansa ei tiedä, mitä demarit tekevät hallituksessa.

Lue lisää maanantain Savon Sanomista.