Kuopion kaduille ylimääräisiä pysäköintikieltoja – autoja siirrettävä pois lumitöiden edestä

Kaupunki pyytää autoilijoita siirtämään autonsa pois niiltä katuosuuksilta, joilla on pysäköintikieltomerkillä kerrottu tehtävän lumitöitä lähipäivinä. Arkistokuva Tuire Punkki

Asta Tenhunen

Kuopiossa puhdistetaan lähipäivinä useita katuja lumesta niin, että kaduille joudutaan asettamaan väliaikaisia pysäköintikieltoja. Tarvittaessa kaduilta myös siirretään ajoneuvot pois kyseisenä päivänä, jos autojen haltijat eivät niitä siirrä.

Kunnossapitotöitä tehdään ensi tiistaina keskustassa Minna Canthin kadulla, Kasarmikadulla, Sairaalakadulla, Kauppakadulla, Torikadulla, Kuninkaankadulla, Vuorikadulla, Suokadulla ja Kirkkokadulla.

Katuosuuksille, joilla lumitöitä tehdään, on viety väliaikaisista pysäköintikielloista kertovat liikennemerkit.

Keskiviikkona kunnossapitotöitä tehdään Rovastinkadulla, Kotkankallionkadulla ja Rajakadulla.

Pysäköintikielto astuu voimaan keskiyöllä ja on voimassa niin kauan, kunnes lumityöt on saatu loppuun. Väliaikainen liikennemerkki poistetaan silloin ja pysäköintikielto päättyy.

Kieltomerkkien noudattamatta jättämisestä voi seurata pysäköintivirhemaksu. Sen lisäksi ajoneuvo voidaan siirtää kunnossapidon tieltä sivuun jollekin läheiselle kadulle. Jos auto joudutaan siirtämään, siirrosta koituu lisämaksu auton omistajalle tai haltijalle.

Pysäköinninvalvonta on lisäksi jo jakanut paikalla oleviin autoihin tiedotteen katujen puhdistuksesta. Pitkään pysäköitynä olleiden autojen omistajille on laitettu tekstiviesti, jos numero on ollut saatavilla.

Sään muutokset voivat vaikuttaa lumitöiden aikatauluihin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut