Suurin osa Pyörön yläkoulun oppilaista siirretään etäopetukseen maanantaista alkaen

Kuopiossa on voimassa maskisuositus julkisissa sisätiloissa ja aina, kun turvaväleistä ei pystytä huolehtimaan. Maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita. Anton Soinne

Kaisu Lötjönen

Kuopiossa Pyörön yläkoulun opiskelijat siirretään etäopetukseen maanantaista 18. tammikuuta alkaen. Pyörön koulun koronatilanne on huonontunut viikonlopun aikana ja koululla on ilmennyt runsaasti uusia altistumisia.

Kuopion perusopetuspäällikkö: "Vetoamme nyt vahvasti, että maskeja käytettäisiin myös kouluissa"

Etäopetus on tartuntatautiviranomaisen määräämä toimenpide. Pyörön koulun yläkoulun rakennuksessa opiskelevat siirtyvät etäopetukseen maanantaista 18.1.2021 alkaen kahden viikon ajaksi. Poikkeukselliset opetusjärjestelyt eivät koske valmistavan opetuksen oppilaita, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaita eikä erityisen tuen oppilaita.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että opetus järjestetään 18.-29.1.2021 lukujärjestyksen mukaisesti monimuoto-opiskeluna etäopetuksessa lukuun ottamatta valmistavan opetuksen oppilaita, erityisluokkien oppilaita ja erityisen tuen oppilaita.

Pohjois-Savossa peräti 26 uutta koronavirustartuntaa sunnuntaina: "Emme ole Kuopiossa mitenkään suojassa virukselta"

Lisää koronatartuntoja paljastui Kuopion kouluissa – alkuperäinen lähde on epäselvä

Valmistavan opetuksen oppilaat, erityisluokkien oppilaat ja erityisen tuen oppilaat opiskelevat koulussa lähiopetuksessa lukujärjestyksen mukaisesti. Oppitunneilla käytetään maskeja ja huolehditaan turvaväleistä sekä hygieniasta. Lähiopetuksessa olevat oppilaat ruokailevat koulussa oman opetusryhmänsä kanssa koulupäivän aikana.

Etäopetuksessa olevilla oppilailla on oikeus kouluruokaan. Lisäksi koululta on mahdollisuus saada tietokone käyttöön, jos oppilaalla ei ole mahdollisuutta käyttää omaa tietokonetta. Rehtori tiedottaa oppilaita ja huoltajia kouluruuan ja tietokoneiden jakelusta tarkemmin. Oppimisen tuki ja oppilashuolto toimivat poikkeuksellisten opetusjärjestelyjen aikana normaalisti, etäyhteyksiä hyödyntäen.

Painotetun opetuksen testit sattuvat Pyörön yläkoulun sulkuajankohtaan. Testeihin osallistumisesta tiedotetaan oppilaita ja huoltajia erikseen maanantain 18.1. aikana.

Kuopion kaupunki painottaa, että Kuopiossa on voimassa maskisuositus julkisissa sisätiloissa ja aina, kun turvaväleistä ei pystytä huolehtimaan. Maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita. Samoin tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut