Kuopion perusopetuspäällikkö: "Vetoamme nyt vahvasti, että maskeja käytettäisiin myös kouluissa"

Kuopiossa ei olla siirtymässä laajemmin etäopetukseen. Kuvituskuva. Tuire Punkki

Kaisu Lötjönen

Kuopion perusopetuspäällikkö Taina Vainio sanoo kaupungin vetoavan nyt kouluihin ja oppilaisiin, että maskeja käytettäisiin laajemmin oppilaitoksissa. Vaikka Pohjois-Savo on yhä koronavirusepidemian perustasolla, on altistumisia Kuopion kouluissa tullut tällä viikolla runsaasti. Kaupungissa on yhä voimassa suositus maskien käytöstä julkisissa sisätiloissa. Suositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.

– Tottakai on koulukohtaisia eroja, mutta ei niitä maskeja ole paljon kouluissa käytetty. Maskinkäyttö on toki edelleen vain suositus, koska olemme perustasolla, Vainio sanoo.

Kuopion kaupunki ei jaa oppilaille maskeja, vaan ne tulee hankkia itse.

– Jos mennään tilanteeseen, jossa kouluissa edellytetään maskin käyttöä, sitten tottakai jaamme oppilaille maskit.

Suurin osa Pyörön yläkoulun oppilaista siirretään etäopetukseen maanantaista alkaen

Vainion mukaan kaupunki luottaa tartuntatautiviranomaisiin ja heidän päätöksiinsä mahdollisista etäopetukseen siirtymisistä. Esimerkiksi sunnuntaina tartuntatautiviranomainen teki päätöksen koko Pyörön yläkoulun siirtymisestä etäopetukseen kahdeksi viikoksi. Pyörön koulussa karanteeniin on asetettu jo noin 200 ihmistä.

– Altistumisia alkoi olla niin paljon, että peli piti viheltää poikki. Laajasti emme missään nimessä voi siirtyä viime kevään kaltaiseen etäopetustilanteeseen. Se ei ole pitkäaikainen ratkaisu, ainoastaan aivan välttämättömässä tilanteessa, kuten nyt Pyörön koulun kohdalla. Ja täytyy muistaa, että tämä epävarma koronatilanne voi jatkua pitkään, Vainio sanoo.

Hänen mukaan kouluilla on jo nyt käytössä lähes kaikki keinot koronaviruksen torjuntaan, kuten ruokailujen ja välituntien porrastamiset ja hyvä käsihygienia. Seuraava mahdollinen vaihe olisi maskinkäytön edellytys.

– Ymmärrän, että tämä koronatilanne voi huolestuttaa perheissä. Luotamme kuitenkin viranomaisiin, he osaavat kertoa, jos koulunkäynti ei ole enää jossain paikassa turvallista.

Pohjois-Savon koronanyrkki kokoontuu myös alkuviikosta pohtimaan koulualtistusten aiheuttamia mahdollisia toimenpiteitä.

Kuopion kouluissa on asetettu tällä viikolla karanteeniin ainakin yli 200 oppilasta. THL:n tartuntatautirekisteriin kirjattiin sunnuntaina peräti 25 uutta tartuntaa Kuopioon.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut