Tarot-kitaristi teki oman levyn

Zachary Hietala ja Nova-minipossu fiilistelivät kitaristin kotona. Riina Rinne

Iikka Taavitsainen

Kuopiolaisen Tarot-yhtyeen kitaristi Zachary Hietala nauraa, että häneltä meni 50 vuotta, ennen kuin ensimmäinen oma levy tuli ajankohtaiseksi.

Nytkään kyse ei ole soololevystä, sillä sävellysvastuun Hietalan kanssa levyllä jakaa jyväskyläläinen kitaristi ja soitinrakentaja Ari Hentunen.

Vuosi sitten alkanut projekti on siinä pisteessä, että A2Z – Parasites of Paradise -niminen levy julkaistaan Playground-levy-yhtiön kautta kesäkuun 7. päivänä.

Alusta saakka kaksikolle oli selvää, että musiikki tulee olemaan raskainta mahdollista melodista heviä. Pohjalle on kaivettu kaikkea 1970-luvun progesta nykypäivän heviriffeihin.

Laulua levyllä ei ole lainkaan, vaan kyse on puhtaasta instrumentaalilevystä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö mukana olisi muistettavia melodioita, päin vastoin. Hietalan ja Hentusen tavoitteena oli tehdä albumi, jonka jokaisen kappaleen melodia olisi vihellettävissä.

–Liian usein kitaristien soololevyt ovat sellaisia, että siellä on teknisesti mahtavia juttuja, mutta kappaleet ovat jälkeen päin tylsiä. Se on ärsyttänyt jo vuosikymmeniä, Hietala murahtaa.

–Nyt laidoilla jyskyttää massiiviset kompit ja kitarateemoja on vahvistettu äänittämällä päällekkäin jopa 12 kitararaitaa. Ja kyllä siellä on nopeaa tiluliluakin sitä kaipaaville.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut