TV-sarjoillakin vaikutusta hoitoalan houkuttelevuuteen

Iisakki Härmä

Medialla on suuri vaikutus nuorten mielikuviin hoitoalasta ja sitä kautta alan vetovoimaan. Tämä selviää Savonia-ammattikorkeakoululla julkaistusta opinnäytetyöstä.

Opinnäytetyötä varten tehtyyn verkkokyselyyn vastanneista kolme neljästä koki, että median uutisointi hoitoalasta on ollut skandaalinhakuista.

Vastaajista 76,7 prosenttia katsoi silti, että median tiedotus hoitoalan tapahtumista on ollut realistista ja vain joka kahdeskymmenes piti median kuvaa hoitoalasta kokonaan negatiivisena. Silti vain noin puolet oli sitä mieltä, että hoitoalan julkisuuskuva innostaa hakemaan alalle.

Yli puolet vastaajista kertoi seuraavansa televisiosta esitettäviä fiktiivisiä sairaalasarjoja, ja 15 prosenttia katsoi niiden antavan ainakin osittain realistisen kuvan alasta.

Viime keväänä toteutettu verkkokysely lähetettiin 761:lle Savonia-ammattikorkeakoulun hoitoalan pääsykokeisiin valituille. Siihen vastasi heistä yhteensä 159, joista suurin osa eli 88 prosenttia oli alle 27-vuotiaita.

 

Lue aiheesta lisää lauantain Savon Sanomista.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut