”Elä häirihe, tiällä muataan”

Hotelli Atkalsessa palvelua saa myös savoksi. Olli Herranen

Iisakki Härmä

Oulun yliopiston suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestö Suma ry on valinnut Vuoden Murreksi kuopiolaisen Atlas-hotellin, joka tarjoaa kotisivunsa myös Savon murteelle käännettynä.

Kotisivujen käännöksestä on vastannut savon kielen kääntäjä, toimittaja Olavi Rytkönen. Hotellin asiakkaat voivat myös ripustaa huoneidensa oviin ”Elä häirihe, tiällä muataan” tai ”Tiällä vois vähä näyttää imuria” -infokyltit.

Valitsijaraadin mielestä Savon murteella kirjoitetut sivut herättävät huomiota, hauskuuttavat ja osoittavat, että hyvinkin nykyaikaisissa asioissa voidaan käyttää murretta.

–Halusimme korostaa kotisivujemme kääntämisellä hotellin merkittävää osaa Kuopion historiassa ja tuoda näin myös esille savolaisuutta, kertoo Hotel Atlaksen hotellijohtaja Kristiina Hartikainen.

Neljättä kertaa jaettu murre-palkinto myönnetään kahden vuoden välein myönteiselle ja ajankohtaiselle murreteolle. Aiempina vuosina tunnustuksen ovat saaneet Maajussille morsian -sarjan ensimmäisen tuotantokauden maajussit, hiihtäjä Sami Jauhojärvi ja Napapiirin sankarit -elokuvan tuottajaryhmä.

Katso Atlaksen Savon murteelle käännetyt verkkosivut.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut