Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistatko vielä tämän laulukisan vuodelta 1995?

Tv:ssä on pyörinyt vuosien saatossa jos jonkinlaisia laulukilpailuja. Yksi lyhyimmiksi jääneistä oli MTV3:lla vuonna 1995 esitetty Kiitorata.

Kiitoradassa esiteltiin uusia suomalaisia artisteja, yhtyeitä ja kappaleita. Valtaosasta esiintyjistä ei ole ohjelman jälkeen kuultu (ellei lasketa sitä, että Kai Merilä kirjoittaa edelleen Matti Nykäsestä juttuja Seiskaan), mutta lyhyen historiansa aikana Kiitorata ehti tehdä kaksi todellista löytöä.

Ensimmäinen näistä oli kisan voittanut Anna Eriksson. Oheisella videolla 18-vuotias Eriksson näyttää jo täyden potentiaalinsa. Kisa olikin nuorelle laulajalle todellinen kiitorata, josta hän ponkaisi suomalaiselle tähtitaivaalle. Siellä Eriksson on pysytellyt kohta 20 vuoden ajan.

Kenties Erikssoniakin enemmän nostetta kisasta sai tyttöbändi Nylon Beat. Jonnan ja Erinin jälkipolville säilyneet esitykset "Oot kuin karkkia mulle" ja "Kreisi oon" näyttävät Naikkarit täydessä hönöttävässä teinimäisyydessään, mutta samalla niistä paistaa läpi se iloinen energia, jolla duo takoi itsensä lopulta musiikkimaailmassa uskottavaan artistisuuteen asti.

2000-luvun sliipattujen laulukilpailuiden rinnalla Kiitorata-pätkät ovatkin lutuisia nostalgiatrippejä toiseen aikaan, jolloin kaikki oli vähän pienempää ja amatöörimäisempää mutta samalla myös ajoittain lämpimämpää.