Kaasukäyttöisen auton sisälle pääsi vuotamaan kaasua – palomiehet tuulettivat auton sisätilat

Pelastuslaitos hoiti aamulla Kuopiossa hälytyksen, jonka aiheena oli vaarallisten aineiden onnettomuus. Tapaus osoittautui kaasuautossa tapahtuneeksi vuodoksi. Asta Tenhunen

Asta Tenhunen

Kaasukäyttöisen henkilöauton sisälle vuotanut kaasu aiheutti palovaaran Kuopiossa aamupäivällä.

Auton haltija oli tankannut auton ja lähtenyt ajamaan, kun hän huomasi auton sisällä voimakkaan kaasun hajun ja kuuli vuodon suhinan.

Kuljettaja pysäytti auton ja hälytti palomiehet apuun Leväselle.

Palomiehet mittasivat auton sisällä olevan kaasua pitoisuudeltaan niin paljon, että auton sisällä oli syttymisvaara. Kaasupullot suljettiin ja auton sisätilat tuuletettiin, jolloin palovaara poistui.

Autoon oli jälkiasennettuna tehty kaasujärjestelmä. Laitteisto oli vikaantunut jostain syystä niin, että kaasua pääsi vuotamaan auton sisälle.

Auton kuljettaja pääsi jatkamaan matkaansa huoltoon bensiinin voimalla.

– Tapaus oli ensimmäinen kaasukäyttöisen auton onnettomuus, joka on omalla kohdalla tullut vastaan, palomestari Petteri Lintunen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta sanoi.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut