Kuopio ja Siilinjärvi siirtyvät koronan kiihtymisvaiheeseen: maskit käyttöön yläkouluissa, vahva etätyösuositus

Kuopionkin yläkouluissa otetaan maskit laajempaan käyttöön. NeydtStock/ Mostphotos

Jukka-Pekka Räsänen, Kaisu Lötjönen

Pohjois-Savon koronanyrkki on maanantaina linjannut, että Kuopio ja Siilinjärvi ovat siirtyneet koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Kiihtymisvaihe tarkoittaa, että alueille tulee kiihtymisvaiheen maskisuositus, joka koskee myös yläkouluja. Siilinjärvi on jakanut yläkoululaisilleen kangasmaskeja jo vuoden alusta, ja nyt saman toteuttaa Kuopiokin.

– Maskisuositus koskee oppilaita kuudennesta luokasta ylöspäin, ihan THL:n ohjeiden mukaisesti, apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas selvittää.

– Parhaillaan olemme tehneet tilauksia, jotta maskit saadaan tämän viikon aikana jakoon, sekä ohjeet kouluille ja oppilaille niiden käytöstä.

Vähäkankaan mukaan tuoreen tilauksen ensimmäiset maskipakkaukset voivat olla Kuopion kouluilla jo tiistaina.

– Olemme pitäneet hankintayhtiömme tietoisena, että tällainen tilanne voi tulla, jotta pystymme nopeasti reagoimaan. Tilannehan on nopeasti eskaloitunut viime viikonlopun aikana, oikeastaan tämän nopeampaa ei ole pystytty toimimaan.

Pohjois-Savon koronanyrkin mukaan kiihtymisvaihe tarkoittaa myös sitä, että Kuopiossa ja Siilinjärvellä on nyt vahva etätyösuositus etenkin niissä perheissä, joiden lapset ovat etäopetuksessa tai karanteenissa koulualtistumisiin liittyen. Lisäksi otetaan käyttöön kiihtymisvaiheen kasvomaskisuositus.

Maskia kannattaa käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Alueellinen työryhmä suosittelee, että maskia käytetään aktiivisesti varsinkin sisätiloissa silloin, kun turvavälejä ei voida käytännössä noudattaa kuten aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä esimerkiksi taksissa sekä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

Juttua päivitetty 18.1. kello 16.50: Lisätty etätyösuositus ja kasvomaskisuositus.

Kommentoi

Mainos: Kuopion Opiskelija-Asunnot Oy

Asuminen ja hiilijalanjälki

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut