Saako lennolle ottaa omat eväät?

Sanna Inkinen

Valtaosa lentomatkustajista muistaa lentoasemien nestemääräykset, mutta se askarruttaa joskus, kehtaako koneeseen ottaa omia eväitä. Tai onko se ylipäätään sallittua?

Finnairilla omien eväiden tai alkoholittomien juomien tuomista lennoille ei ole rajoitettu. Mari Rouvi Finnairin viestinnästä kuitenkin huomauttaa, ettei lennoilla ole mahdollisuutta säilyttää kylmässä yksittäisen asiakkaan eväitä.

SASilta muistutetaan, että käsimatkatavaroissa saa kuljettaa tax free -viinoja, kunhan niitä ei ala juoda koneessa. Ruuan suhteen tulee ottaa vain huomioon muiden matkustajien mahdolliset allergiat.

–Jos lentoemännät kuuluttavat, ettei esimerkiksi pähkinöitä saa syödä, on matkustajien noudatettava tätä pyyntöä, SASin sisäisen verkkoviestinnän johtaja Cecilia Saberi kertoo.

Muutoin koneeseen voi tuoda ruokaa. Sama käytäntö on myös Ryanairilla ja Norwegianilla. Turvallisuussyistä matkustajat eivät kuitenkaan saa kanniskella kuumia juomia Ryanairin koneisiin.

 

Aurinkomatkojen lennoille saa ottaa omat eväät, kunhan ne noudattavat tullin käytäntöjä.

Finnmatkojen oman lentoyhtiön TUIfly Nordicin lennoille asiakas saa ottaa pientä välipalaa kuten hedelmiä ja voileipiä mukaansa, tiedottaja Leena Seppänen kertoo. Sen sijaan niin sanottua ”kunnon ruokaa” ei näille lennoille voi ottaa.

–Noin puolet Finnmatkojen matkoista lennetään TUIfly Nordicin koneilla, Seppänen kertoo.

Tjäreborgin matkoilla suositus on, ettei omia eväitä syötäisi, tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski kertoo. Tjäreborg perustelee suositusta hygienia- ja allergiasyillä. Pucilowskin mukaan vastaavanlaiset rajoitukset ovat ”aika laajasti käytössä”.

–Ei omien eväiden perään tosin kukaan lennoilla kysele.

Entä jos omat eväät kuitenkin ottaa mukaan ja vahingossa sotkee lentokoneen istuimen? Joutuuko korvaamaan siivouskulut?

–En ole kuullut, että näin olisi koskaan käynyt. Kyllä ihmiset yleensä siivosti syövät.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut