Piia Kleemola & Co -Fiddle Feast

Viulisti Piia Kleemolalla on ollut tärkeä rooli, kun suomalainen kansanmusiikki on ottanut jalansijaa akateemisessa maailmassa. Hänen uusi Fiddle Feast -levynsä sai alkunsa taiteellisen tohtorintutkinnon konsertista. Kleemola tutki suomalaista pelimanniviulismia.

Fiddle Feast -levyllä Kleemola esittelee viulun monipuolisuutta. Hän on kutsunut soittajiksi mukaan Emilia Lajusen, Kukka Lehdon ja Suvi Oskalan.

Levy alkaa Kiljanderin Kivenvilla- ja Raharinki-kappaleilla, joiden taidokkaat tunnelmat ovat perinteistä savolaista ja pohjalaista pelimannimusiikkia. Näin hyvää meininkiä olisi kuunnellut mielellään enemmänkin. Fiddle Feastin juju ei ole kuitenkaan arkistojen penkomisessa vaan uusissa sävellyksissä. Timo Alakotila on tehnyt kolmiosaisen Work-teoksen ja Eero GrundströmJumalantaudin. Kyse ei ole vaikeasta musiikista, mutta molemmat teokset tarjoavat haastavaa kuultavaa ja ovat kallellaan klassiseen musiikkiin, jossa Kleemolankin juuret kansanmusiikin lisäksi ovat.

Levyä mieluummin olisin halunnut kuulla uudet sävellykset livenä konsertissa, jolloin viulistien yhdessä soitto ja musiikkiin eläytyminen olisivat tulleet paremmin ilmi.

Aapo Siippainen

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut