Tiukat kokoontumisrajoitukset jatkuvat Itä-Suomessa – Avi: Muuntunut virus voi vaarantaa terveydenhuoltojärjestelmän kantokyvyn

Varkauden uimahallilla kerrottiin 20 hengen rajoituksesta jo joulukuun alussa. Päivi Konttinen

Janne Niiranen

Yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kieltävä koronarajoitus jatkuu Itä-Suomessa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että rajoitus on voimassa 22. helmikuuta asti Pohjois- ja Etelä-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa.

Vaikka alle 20 hengen tilaisuuksia voi järjestää, suosittelee aluehallintovirasto välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia.

Avin päätöksen tavoitteena on ennakoivasti ehkäistä alueellaan yleisvaarallisen tartuntataudin leviämistä ja tartuntatautitilanteen pahenemista. Joukkoaltistumisten ja taudin leviämisen riski on erityisen suuri kaikissa tilanteissa, joissa suuri joukko ihmisiä kokoontuu ja voi päätyä lähikontaktiin keskenään.

Avin mukaan muuntunut koronavirus voi aiheuttaa aiempaa selvästi nopeammin leviävän epidemian ja vaarantaa terrveydenhuoltojärjestelmän kantokyvyn.

Koronan kiihtyminen ei vaikuta vielä ravintoloiden aukioloon

Lähes kaikille Kuopion kouluille jaettu jo kertakäyttömaskit – Kukin 6.–10.-luokkalainen saa 50 maskia kahden viikon tarpeisiin

Kuopion liikuntapaikkapäällikkö vetoaa kansalaisiin: Toimikaa nyt ohjeiden mukaan, muuten paikat menevät kiinni

Kuopiossa 13 uutta koronatartuntaa – seitsemän niistä liittyy altistumisiin Pyörön koululla

Voiko allerginen ottaa koronarokotteen? Suojaako se myös muuntuneilta viruksilta? – Lue 20 kysymystä ja vastausta koronarokotteista ja -rokotuksista

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut