Kuopio nousisi Lahden ohi

Sanna Inkinen

Jos tai kun Nilsiä ja Maaninka liittyvät Kuopioon, kaupungin asukasluku nousisi yli sadan tuhannen. Väestörekisterikeskuksen mukaan näiden kolmen kunnan yhteenlaskettu asukasluku oli lokakuussa 107 741. Näin ollen Kuopio nousisi Lahden (102 123 asukasta) ohitse Suomen kahdeksanneksi suurimmaksi kaupungiksi.

Maaninka ja Nilsiä kasvattaisivat Kuopion pinta-alaa noin 60 prosentilla. Rantaviivaa Kuopiolla on tällä hetkellä 3 700 kilometriä, liitosten myötä se venyisi ainakin 4 500 kilometriin.

Suur-Kuopion korkein huippu kohoaisi Nilsiän Kinahmissa, 313,7 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella. Tälläkään hetkellä Kuopion korkein komeus ei ole Puijo, vaan 240 metrin korkeuteen ylettyvä Rytkyn Oinosenmäki. Jos 75-metrinen Puijon tornikin otetaan huomioon, Kinahmi jää vielä 6,7 metriä ylemmäksi.

Myös Suomen korkeimmaksi vesiputoukseksi tituleerattu Maaningan Korkeakoski siirtyisi Kuopion puolelle.

Suur-Kuopion pakkasennätys -41,2 olisi peräisin Maaningalta vuodelta 1966, lämpöennätys 35,4 Kuopiosta heinäkuulta 2010.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut