Paljonko tienaa Wahlroosin Nalle? Senpä kertoo takatukka-Kalle

Sanna Inkinen

Miltä kuulostaa savolainen veroräppi? Siitä voi ottaa selvää tänään tiistaina, kun verotiedot julkaistaan ja Vestäjät pääsee irti.

Vestäjien eli Pohjois-Savon kirjallisen yhdistyksen jäsenet veistelevät niin sanottuja lastuja Savon Sanomien verkkolehteen tästä päivästä lähtien tammikuun loppuun saakka. Ensimmäinen Vestäjien aihe on verot, sillä 1.11. julkaistaan viime vuoden verotiedot.

Veroräpistä, jonka sanoja otsikkoon on mukailtu, vastaa kuopiolainen Sari Siltavuori. Kirjoituksen voi lukea ohessa olevan linkin kautta.

Tänä vuonna on kulunut 150 vuotta Juhani Ahon syntymästä. Aho muistetaan muun muassa lastuistaan, joissa hän tarttui ajankohtaisiin aiheisiin.

- Deadline on hirmu hyvä asia, se voi olla joillekin uskomaton luovuuden lähde, kertoo Vestäjien puheenjohtaja Elisa Nuutinen viitaten viikoittain julkaistaviin teksteihin.

- Vähän jänskättää!, kuvailee Aulikki Pitkänen porukan tuntoja pari päivää ennen kirjoitusprojektin alkua.

Ajankohtaisten aiheiden myötä kirjoittajat haluavat osoittaa muun muassa sen, kuinka monenlaisia tekstejä kirjoitusharrastus tuottaa.

- Mielenkiintoisia aiheita tulee vastaan päivittäin, mutta haasteena on se, miten sanottavansa sanoo niin, että se herättää lukijassa tunteita, Elisa Nuutinen pohtii.

Keijo Karhusella on jo seuraava, aina ajankohtainen aihe mielessään:

- Liikennepoliitiikka!, nykyisin proosaan, silloin tällöin myös runoihin keskittyvä entinen poliisi tuumaa.

Vestäjien yhteisenä toiveena on se, että heidän tekstinsä innostaisivat myös muita kirjoittamaan.

Yhdistyksellä on tällä hetkellä 131 jäsentä. Se koordinoi tällä hetkellä muun muassa lasten ja nuorten sanataiteen perusopetushanketta ja tekee yhteistyötä Kuopion kaupunginteatterin ja Tanssiteatteri Minimin kanssa.

18.-21. marraskuuta Vestäjiä työllistää Kirjakantti-kirjallisuustapahtuma.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut