Pankkeja uhkaa lakko

STT

Pankkeja uhkaa lakko 23. marraskuuta. Työtaistelu vaikuttaisi muun muassa OP-Pohjolan, POP-pankkien, säästöpankkien ja Sampo Pankin toimintaan. Lakko alkaa, jos alan palkoista ja työehdoista ei saada aikaan sopimusta.

Työtaistelu kestäisi viikon, ja siihen osallistuisi vajaat 3 000 toimihenkilöä.

Ammattiliitto Pro ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN arvioivat, että lakko vaikuttaisi nopeasti pankkien asiakaspalvelun laatuun ja sujuvuuteen.

Lakkovaroitus koskee myös FD-Finanssidataa, Samlinkiä ja Danske Bankia.

- Finanssialan Keskusliitto ei ole ollut valmis käymään asiallisia neuvotteluja raamisopimuksen pohjalta. Tekstiasioista on neuvoteltu viikkotolkulla ilman työnantajan kunnollisia kannanottoja. Myöskään palkankorotusasioissa ei ole päästy eteenpäin, sanoo Pron puheenjohtaja Antti Rinne (sd.)

- On täysin käsittämätöntä, että Finanssialan Keskusliitto kantaa julkisuudessa huolta huonosta taloustilanteesta ja pelkää kriisin haittaavan rahoitusalan toimintaa, mutta ei kuitenkaan ole halukas sitoutumaan raamisopimukseen, huomautta YTN:n rahoitusalan pääneuvottelija Johanna Lähteenmäki.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut