Kreikka eurossa, Niinistö ja Lipponen vastuussa

Matti Pietiläinen, Sanna Inkinen

- Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on julkisuudessa myöntänyt, että Kreikan hyväksyminen (euroalueeseen) oli virhe. Olisikohan Lipposen ja Niinistön aika myöntää oma virheensä?

Näin sanoo keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen tuoreessa Matkalla Mäntyniemeen -blogissa.

Väyrysen mielestä Paavo Lipponen (sd.) ja Sauli Niinistö (kok.) "ovat mieskohtaisesti keskeisessä vastuussa siitä, että Suomi on ainoana Pohjoismaana mukana euroalueessa".

- Heidän mieskohtainen vastuunsa ulottuu myös siihen, että euroalueesta tuli liian laaja ja että Kreikkakin hyväksyttiin sen jäseneksi.

Matkalla Mäntyniemeen -blogi on avattu Savon Sanomien, Keskisuomalaisen, Karjalaisen ja Etelä-Suomen Sanomien verkkosivustoilla tänään sunnuntaina.

Blogiin kirjoittavat kaikki tiedossa olevat presidenttiehdokkaat, eli maan puhutuimmat poliitikot: Eva Biaudet, Sari Essayah, Pekka Haavisto, Lipponen, Niinistö, Timo Soini jaVäyrynen.

Tutkija Mari K. Niemi pitää merkittävänä ja mielenkiintoisena, että erittäin kiireiset presidenttiehdokkaat ovat lähteneet mukaan neljän maakuntalehden yhteiseen blogiin.

- Se kertoo, että ehdokkaat tunnistavat tilanteen, jossa kansalaiset entistä enemmän lukevat ja seuraavat politiikkaa ja mediaa myös netin kautta.

Turun yliopistossa eduskuntatutkimuksen keskuksessa työskentelevä Mari K. Niemi haluaa varoittaa ehdokkaita siitä, että hyvänkin mahdollisuuden voi pilata latteilla kirjoituksilla ja poliittisella jargonilla.

- Nyt voisi pistää räväkämpää vaihdetta päälle. Idea on siinä, että juttuun pitää saada koukku. Silloin ihmiset jakavat hyvin kirjoitettuja, kuitenkin terävästi analysoivia ja asiantuntemuksesta ammentavia kirjoituksia facebookeissa. Ja ehdokkaita hyödyttää juuri se, että ihmiset jakavat heidän juttujaan ja keskustelevat niistä.

Tiedossa olevat ehdokkaat vaikuttavat lähtökohtaisesti joukolta, jolta on syytä odottaa kaikkea muuta kuin latteuksia.

- Nyt on ehdokaskattaus, jossa on aidosti ja luontevasti todella erilaisia tyylejä sekä otteita. Tämä blogi on mainio paikka vertailla ehdokkaita. Voi vain toivoa, että he kirjoittavat rohkeasti.

Presidenttiehdokkaiden blogi-kirjoitukset eivät liiku vain internetissä. Odotettavissa on uusia avauksia, teräviä sivalluksia ja tarkkanäköisiä analyysejä, joten merkittävimpiä ja mielenkiintoisimpia blogi-paloja julkaistaan myös aamun lehdissä.

Merkittävien kirjoittajien lisäksi blogin painoarvoa lisää kirjoitusten julkaisemislaajuus. Neljän maakuntalehden yhteinen lukijamäärä on tuoreimman mittauksen mukaan yli 560 000. Lehtien verkkosivustojen yhteenlaskettu kävijämäärä on noin 375 000 viikossa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut