8. luokkalaisen kommentti: Ennakkoluuloista väärinkäsityksiin

Jenna Tolvanen

Pukeutuminen on jokapäiväistä itsensä ilmaisemista ja arkinen osa elämäämme. On kuitenkin yksi asia, joka voi pilata siistien vaatteiden, huolellisesti laitettujen hiuksien ja hienojen korujen luoman kokonaisuuden: ennakkoluulot.

Joku saattaa pukeutua huolellisesti, koska arvostaa ihmisiä ympärillään tai hänellä on joku muu itselleen tärkeä syy huomiota herättävään pukeutumiseen. Tällöin hän voi tulla väärinymmärretyksi, koska ulkopuolisilla ihmisillä saattaa olla hänen pukeutumistyylistään erilaisia negatiivisia ennakkoluuloja. Toiset saattavat ajatella silmään pistävästi pukeutuneen tahtovan suosiota. Toiset taas kateudesta tai muusta syystä alkavat kommentoimaan ilkeästi ja näin meillä on uusi kiusaamistapaus.

Joku toinen taas saattaa kärsiä jostain sairaudesta, esim. masennuksesta eikä sen takia jaksa panostaa pukeutumiseen. Tämäkin luo väärinkäsityksiä, jos muut alkavat kritisoimaan hänen pukeutumistaan tietämättä toisen pukeutumisen syytä. Eikä tämä tietenkään tarkoita sitä, että kaikki epähuolellisesti pukeutuneet olisivat masentuneita.

Ulkonäköön kohdistuva kritiikki ei ole vuosien varrella kadonnut minnekään. Sitä tapahtuu etenkin nyt, kun sosiaalinen media on tehnyt kritisoimisesta niin helppoa.

Joten älä kommentoi toisen pukeutumista ennen kuin olet tutustunut häneen ja hänen pukeutumissyihinsä tarkemmin. Älä ole ennakkoluulojesi vanki.

Kirjoittaja on Minna Canthin koulun 8B-luokan oppilas.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut