Somevaikuttaja Tuulille tärkeintä on tyylin aitous

Aada Marttila, Rebekka Korhonen

Tyyli on kovin usein puheenaiheena nuorison keskuudessa. Joillekin se on mieluisa harrastus, toiset pukevat päälle mitä eteen sattuu.

Artisti-somevaikuttaja Tuuli (koko nimeltään Tuuli Oikarinen) kertoo paineistaan, tyylin uudistamisesta, kirpputoriostoksista ja yhteistöiden kaupallisesta painostuksesta. Hän ei koe, että itse tyylin muokkaaminen aiheuttaisi päänvaivaa, mutta totesi miettivänsä paljon, miten pukeutuu.

– On fakta, että seuraajille on mielenkiintoisempaa nähdä koko ajan jotain uutta, mutta menen kuitenkin fiilispohjalta mun tyylin kanssa ja ensisijaisesti pukeudun tietysti itseäni varten, 22-vuotias Tuuli summaa.

Tuuli kertoo rakastavansa asukuvien ottamista ja nauttivansa uusien vaateiden shoppailemisesta, mutta hän ei hanki asusteita pelkästään somesisältöä varten.

– Mä uskon myös siihen, että kun stailaa vaatteet oikein, voi samasta vaatekappaleesta luoda monia erilaisia lookeja!

Tuuli kertoi tekevänsä ostoksia monipuolisesti sekä verkkokaupoista että second hand -liikkeistä.

– Parasta second handissa on se, että voi löytää jotain tosi spessujakin juttuja, joita ei ihan kaikilla ole, Tuuli pohtii.

Kaupallisten yhteistöiden ansiosta Tuuli kertoo saavansa vaatekappaleita sen verran, ettei asusteita tällä hetkellä juurikaan tarvitse ostaa. Tuuli ei hamstraa vaatteita, vaan ottaa vastaan vain varmasti käyttöön tulevat.

– Annan paljon juttuja myös mun kavereille ja mulle tulee hyvä mieli siitä, että voin piristää mulle tärkeitä ihmisiä.

Yhteistyötarjouksia vastaanottaessaan Tuuli on tarkka tuotteiden sopivuudesta brändinsä kannalta ja hän ottaa vastaan oikeasti vain sellaisia, joista pitää. Somessa hän on avoin, joten seuraajatkin tietävät, ettei Tuuli mainosta mitään, mikä ei tunnu omalta.

– En lähde mainostamaan mitään pelkästään rahan takia. Mun mielestä aitona pysyminen on tärkeää seuraajien luottamuksen kannalta.

Kirjoittajat ovat Minna Canthin koulun 8B-luokan oppilaita

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut