Kierrätysvaatteet säästävät ympäristöä: pelkästään UFF:n keräyspisteille kertyi vuodessa yli 15 miljoonaa kiloa vaatteita

Vanessa Gabel

Kirpputorien ja käytettyjen vaatteiden suosio on kasvanut melkoisesti viime vuosina.

Kirpputorit ovat paikkoja, josta voi ostaa käytettyjä mutta hyväkuntoisia vaatteita ekologisemmin ja halvemmalla. Kirpputoreille voi myös lahjoittaa tai myydä omia käyttämättömiä tai pieneksi jääneitä vaatteita tai tavaroita.

Maija Makkonen työskentelee UFF:llä viestinnän asiantuntijana ja hän vastasi haastattelukysymyksiin puhelimitse.

Makkosen mukaan vuonna 2019 vaatteita kertyi UFF:n keräyspisteille Suomen osalta 15,1 miljoonaa kiloa.

Keräyspisteitä löytyy melkein jokaisesta Suomen kaupungista ja kunnasta. Yhteensä UFF:n keräyspisteitä on yli 1 500 eri puolilla maata.

Lahjoitettuja vaatteita voi ostaa UFF:n myyntipisteistä, joita on tällä hetkellä 22 ympäri Suomea.

Myös muun muassa Jätekukko ja muut alueelliset jätehuollon palveluyhtiöt, Suomen Punaisen Ristin Kontti sekä Suomen Lähetysseura ottavat vastaan vaatelahjoituksia.

Vuonna 2019 muun muassa keräys- ja myyntipisteiden ylläpitoon ja vaatteiden lajitteluun ja muihin pakollisiin menoihin kului Makkosen mukaan UFF:ltä yhteensä yli kahdeksan miljoonaa euroa. Kaikkien keräyspalvelujen yhteenlasketuissa kuluissa puhutaan siis isoista rahamääristä.

Makkonen kertoi, että hänellä itsellään on paljon vaatteita, joista kuitenkin suurin osa on ostettu käytettynä. Hän on sitä mieltä, että kierrätetyt vaatteet ja tavarat ovat erittäin hyvä asia, sillä kierrätys säästää sekä luontoa että kuluttajan rahaa.

Kirjoittaja on Minna Canthin koulun 8B-luokan oppilas.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut