Tytti Heikkinen - Täytetyn eläimen lämpö

Tytti Heikkinen Täytetyn eläimen lämpö poEsia 2008. 88 s.

Heikkisen kokoelmassa nousevat esiin yksinäisyyden ja vieraantumisen teemat. Nimi Täytetyn eläimen lämpö yhdistää elävän ja kuolleen. Nimessä tuntuu ruumiillistuvan runoissa toistuva eläminen kylmässä todellisuudessa:

"Onko ihmisellä ylipäänsä elämä ja jos, / niin missä kulkee sikiövaiheen / ja kaltaiseni poliittisen tyhjiön välinen ero? // Siitä emme voi valitettavasti antaa tietoa. / Minä olen vain pieni järvi jossa eräs mies hukkui."

Hakukonetaustaisissa runoissa on uskallusta kokeilla erilaisia tyylejä. Seitsemään osastoon mahtuu niin absurdissävytteistä tarinallisuutta kuin tieteellisen kielen ja määrittelypyrkimysten ironisointia. Kokoelman yhtenä keskuksena voi pitää merkityksillä ja toisaalta merkityksettömyydellä leikkimistä. Tämä perustelee osaltaan runojen moninaisuudesta syntyvää irtonaisuutta. Versoillessaan moniin suuntiin kokoelma jää kuitenkin melko hajanaiseksi.

Outi Kaikkonen

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut