Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopiolle valtava muuttovoitto vuonna 2020 – koko maan kolmanneksi vetovoimaisin kunta

Kuopion kaupunki on kirjannut Suomen kolmanneksi parhaan muuttovoiton, kertovat Tilastokeskuksen ennakkotiedot. Kuopioon muutti viime vuonna 702 henkilöä enemmän kuin kaupungista lähti asukkaita.

Kuopiota suurempaan muuttovoittoon pystyivät vuonna 2020 ainoastaan Tampere ja Vantaa. Kuopion muuttovoitto oli noin sata henkeä suurempi kuin vuonna 2019.

Muista Itä- ja Keski-Suomen kaupungeista Jyväskylän muuttovoitto oli 394 ja Joensuun 15 henkeä. Mikkeli jäi muuttovirrassa miinukselle peräti 422 asukkaan verran.

Kuopion muuttomenestys näyttää tilastojen valossa perustuvan siihen, että kaupungin tulomuutto kasvoi ja useista muista suurista kaupungeista poiketen lähtömuutto väheni. Kuopio on siis pitänyt vanhoja asukkaitaan paremmin kuin useimmat muut kunnat.

Kun huomioon otetaan myös syntyneet ja kuolleet, Kuopion väkiluku kasvoi 964 asukkaalla.

Koko Pohjois-Savossa väestö väheni viime vuonna 619 hengellä. Lasku on joitakin satoja pienempi kuin aiempina vuosina.

Maan sisäinen muuttotappio pieneni suurimmassa osassa maakunnan kuntia, ja Kuopion ohella Vesanto onnistui kääntämään muuttoliikkeensä plussalle.

Ylä-Savon seutukunnan väkiluku väheni 738 asukkaalla ja Varkauden seudun 254 hengellä. Sisä-Savossa miinusta kertyi 249 henkilön verran ja Koillis-Savossa väki väheni 169 asukkaalla.

Kuopion seutukunnan väkiluku kasvoi 791 hengellä.