Kolmen kunnan uusintavaalit 6. syyskuuta

STT

Karkkilan, Kauniaisten ja Vihdin kuntavaalit uusitaan sunnuntaina 6. syyskuuta. Kaikkien kolmen kunnan keskusvaalilautakunnat päättivät uusintapäivästä tänään pitämissään kokouksissa.

Korkein hallinto-oikeus määräsi 9. huhtikuuta, että kuntavaalit on uusittava Karkkilassa, Kauniaisissa ja Vihdissä sähköisen äänestyksen puutteiden ja virheiden vuoksi. Kunnissa kokeiltiin sähköistä äänestystä viime syksyn kunnallisvaaleissa.

Periaatteessa vaalit olisi voitu järjestää myös samanaikaisesti europarlamenttivaalien kanssa 7. kesäkuuta. Kunnat päätyivät kuitenkin pitämään vaalit syksyllä, koska muun muassa äänioikeutettuina kunta- ja europarlamenttivaaleissa ovat osin eri henkilöt.

Sähköistä äänestystä ei uusittavissa vaaleissa järjestetä.

Vaaleissa käytetään samaa ehdokaslistaa kuin kumotuissa vaaleissa eli uutta ehdokasasettelua ei ole. Äänioikeutettujakin ovat samat henkilöt kuin viime lokakuun vaaleissa. Ennakkoon voi äänestää vain kyseissä kunnissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut