TVO kiistää Olkiluoto-työmaan pysäytysuhan

STT

Teollisuuden voima kiistää tiedot, joiden mukaan Olkiluodon ydinvoimalatyömaata saattaa uhata jopa pysäyttäminen. Yleisradion tv-ohjelma kertoi eilen, että Säteilyturvakeskus STUK ei ole tyytyväinen laitoksen automaatiosuunnitteluun.

TVO myöntää, ettei automaation suunnittelu ole pysynyt aikataulussa. Se kuitenkin etenee, ja TVO on toimittanut Säteilyturvakeskukselle hyväksyttäväksi laitostoimittajalta tulleita suunnitteludokumentteja, yhtiö kertoi tiedotteessaan.

Useat suomalaiset ympäristöjärjestöt vaativat, että työt Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla pitäisi välittömästi pysäyttää.

Ydinvoimaa vastustavien järjestöjen mielestä toistuvat tiedot Olkiluoto 3:n rakentamisen laadun, valvonnan ja turvallisuuskulttuurin puutteista osoittavat, ettei uutta reaktoria voida käynnistää turvallisesti.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet muun muassa Suomen Luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liitto ja Maan ystävät.

Greenpeace vaati omassa tiedotteessaan, että elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) on välittömästi jäädytettävä Olkiluoto 3:n rakennuslupa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut