Ennakkoäänestys sujunut edellisvaaleja vilkkaammin

STT

Ennakkoon on eurovaaleissa käynyt äänestämässä jo yli 380 000 äänioikeutettua. Äänestäminen on ollut selvästi vilkkaampaa kuin viisi vuotta sitten, jolloin kokonaisäänestysprosentti jäi 41:een.

Alustavien tietojen mukaan lauantaina kävi äänestämässä hieman yli 40 000 henkeä, mikä on toistakymmentä tuhatta enemmän kuin neljäntenä ennakkoäänestyspäivänä edellisissä eurovaaleissa.

Vaikka äänestyspaikat ovat sunnuntaina helluntain takia kiinni, ennakkoääniä on kahden viimeisen päivän alla koossa enemmän kuin edellisissä eurovaaleissa vastaavaan aikaan.

Alustavien tietojen perusteella miehet näyttävät lähteneen liikkeelle suhteessa vielä vilkkaammin kuin naiset. Miehiä oli lauantai-iltaan mennessä käynyt äänestämässä reilut 172 000, mikä on yli 61 prosenttia viisi vuotta sitten ennakkoon äänestäneiden miesten kokonaismäärästä.

Naisäänestäjiä on vaalipaikoilla ollut toki enemmän, yli 211 000, mutta edellisten eurovaalien ennakkoäänestäjiin verrattuna naisia on äänestämässä käynyt reilut 56 prosenttia.

Äänestää voi ennakkoon vielä maanantaina ja tiistaina.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut