Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei päivää ilman uutta Keva-paljastusta

Kuntien eläkevakuutuksen ympärille kietoutuvassa vaalirahasotkussa ei näytä kuluvan päivääkään ilman uusia merkittäviä paljastuksia.

Lauantaina Nova Kiinteistökehityksen toimitusjohtaja Arto Merisalo tuli julkisuuteen kertomalla osallistuneensa Kuntien eläkevakuutuksen tilaisuuteen, jonka osallistujaluettelosta hänen nimensä oli viivattu yli. Lähettämänsä tiedotteen mukaan Merisalo kävi tilaisuudessa vain lyhyesti.

Kohun synnyttänyt tapahtumaketju johtui Merisalon mukaan siitä, että hänen paperikalenterinsa vuodelta 2007 oli hukassa. Merisalon mukaan kalenteri on nyt löytynyt ja hän on huomannut "piipahtaneensa tilaisuudessa lyhyesti tervehdyskäynnillä". Merisalo kertoo tarkistaneensa asian myös hänet tilaisuuteen kuljettaneelta henkilöltä.

Merisalo myöntää tiedotteessaan sanoneensa Kevan eronneelle toimitusjohtajalle Markku Kauppiselle, että hänellä ei ole mielikuvaa siitä, oliko hän mukana. Tämän jälkeen Kauppinen pyysi poistamaan Merisalon osallistujalistalta Kevan kirjanpidosta. Kauppinen erosi toimitusjohtajan paikalta, kun vaalirahakohu alkoi kietoutua hänen ympärilleen.

Merisalon osallistumisesta Järsön-tilaisuuteen kertoi ensimmäisenä viikonlopun Iltalehti.

Saman päivän Ilta-Sanomissa Merisalo sanoo, että Kevan hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja vähättelee suhteitaan vaalirahoittaja Nova Groupiin.

Lehdessä Merisalo kertoo, että Kataja kiitti häntä saamastaan tuesta. Tämä tapahtui vaalien jälkeen huhtikuussa 2007 helsinkiläisessä ravintolassa.

IS:n verkkolehdessä Kataja sanoo, että Merisalo puhuu asiassa pötyä. Aiemmin Kataja on sanonut, että hän ei tiennyt vielä huhtikuussa 2007, että Nova Group oli vaalirahoittajien joukossa. Asia on tärkeä siksi, että Novan ja Kevan liiketoimia on kyseenalaistettu julkisuudessa.

STT ei tavoittanut Katajaa kommentoimaan asiaa tuoreeltaan.