Kuopion poliisia ei saa jättää yksin luokkaan

Asta Tenhunen

Kuopion koulujen rehtorit saivat tiistaina ohjauskirjeen, jonka mukaan poliisia ei saa jättää enää koskaan yksin koululuokan kanssa.

Osaa opettajista hämmästyttäneen vaatimuksen kerrottiin perustuvan poliisin toiveeseen ja sattuneisiin järjestyshäiriöihin poliisien pitämillä oppitunneilla.

Perusopetusjohtajan viestissä pyydettiin rehtoreita ohjeistamaan opettajia asiassa. Muistutuksessa mainittiin, että opettaja vastaa opetustilanteen turvallisuudesta ja häiriöttömyydestä .

Rehtoreita muistutettiin asiasta esimerkillä, jonka mukaan yksin luokassa ollut poliisi oli joutunut 6. luokan tunnilla pulaan, kun lapset olivat häiriköineet eikä tunnin pito onnistunut. Kuudesluokkalaiset ovat 12-13-vuotiaita.

Opettajien mukaan poliisi oli paimenkirjeessään vedonnut kaupungin kouluvirastoon myös siinä, että nykyään kouluilla sattuu koulusurmia, niillä uhkauksia, tuhopolttoja ja niiden yrityksiä , joten koulujen on paras pysyä poliisin kanssa hyvissä väleissä.

Vaihtoehtona kerrotaan, että muualla Suomessa poliisi on jo luopunut kouluvierailuista, mutta Kuopiossa poliisi on pitänyt kynsin hampain tästä kiinni .

Pohjois-Savon poliisin valvontayksikön johtaja, ylikomisario Pauli Heikkonen sanoo, että hänen mielestään kyse oli normaalista koulun ja poliisin välisestä yhteydenpidosta.

- Kyse on aina opettajan vastuulla olevasta tunnista, jolla poliisi on vierailijana. Oppitunnin pito kuuluu opettajalle. Poliisi ei ole tunnilla kurinpitäjä, Heikkonen perustelee poliisin lähettämää paimenkirjettä.

>> Aiheesta lisää keskiviikon Savon Sanomissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut