Kuopiossa 13 uutta koronatartuntaa, tartunnat liittyvät pääasiassa kouluihin ja harrastusporukoihin – myös muualla maakunnassa uusia tapauksia

Pyörön koulun tartuntaketjusta on löytynyt runsaasti tartuntoja. Kuvassa Pyörön koulun rehtori Outi Karikoski. Tuire Punkki

Kaisu Lötjönen

Kuopiossa on kaupungin mukaan perjantaina todettu 13 uutta koronavirustartuntaa.

Näistä kolme liittyy jälleen Pyörön koulun tartuntaketjuun, neljä on perheensisäisiä tartuntoja, yksi on peräisin ulkomailta ja yksi saatu toiselta paikkakunnalta. Neljä tartunnoista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin, ja tartunnan saaneet ovat jo olleet karanteenissa. Pyörön koulun tartuntaketjusta on tullut ilmi yhteensä jo yli 30 tartuntaa.

Kahdessa eri harrasteporukassa on ollut koronatartunta, ja noin 20 henkilöä on laitettu karanteeniin. Yksi karanteeniin asetettu ryhmä on Juniori-KalPan naisten liigajoukkue. KalPa kertoo, että joukkueen pelaajalla on todettu positiivinen tartunta ja joukkueen viikonlopun pelit on siirretty ja koko joukkue asetettu karanteeniin. Altistuminen tapahtui sunnuntain KalPa - TPS pelissä. Pelaaja on altistanut myös U16 ikäryhmän pelaajia ja valmennusta, jonka johdosta pelaajia, valmentajia ja henkilökuntaa on asetettu karanteeniin. 

Neulamäen koulussa on todettu tämän viikon aikana yhteensä viisi tartuntaa. Altistuneita on 66. Myös Kallaveden lukiossa on todettu altistuminen, ja karanteeniin on laitettu noin 60 ihmistä.

Lisäksi kaupunki tiedottaa, että koronatartunnalle on saattanut altistua lounasravintola Mairellassa 18.1. klo 13.30–14 sekä 19.1. klo 12.30–13. Koronatartunnalle on saattanut altistua Kuopiossa myös Niiralan jäähallin ravintola Pelimiehessä 19.1. klo 11-12. Kyseisissä paikoissa edellä mainittuina aikoina olleita suositellaan seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan testiin, jos oireita ilmaantuu.

Kuopion kaupungin mukaan lähes kaikkien tartuntojen alkuperä on tähän mennessä saatu selvitettyä. Vain yksittäiset tämän viikon tapaukset ovat jääneet epäselviksi.

Yksittäisiä tartuntoja muuallakin Pohjois-Savossa

Koko Pohjois-Savon maakunnassa on perjantaina kirjattu THL:n tartuntatautirekisteriin 15 uutta koronavirustartuntaa. Rekisteri voi päivittyä muutaman päivän viiveellä.

Tartunnoista 7 on Kuopiossa ja 4 Siilinjärvellä. Yksittäisiä tartuntoja on Kiuruvedellä, Pielavedellä ja Varkaudessa.

Pohjois-Savossa on edeltävien kahden viikon aikana ollut 142 koronatapausta, kun sitä edeltävien kahden viikon aikana vastaava luku oli vain 36. Ilmaantuvuusluku on nyt 58,3.

Pohjois-Savo on ohittanut jo esimerkiksi Pirkanmaan ilmaantuvuusluvun perusteella ja on jo lähes Länsi-Pohjan lukemissa. Näissä maakunnissa ollaan jo epidemian leviämisvaiheessa.

Etelä-Savoon on kirjattu perjantaina vain kaksi uutta koronatapausta.

Juttua täydennetty 22.1. kello 16.15: Lisätty tiedot Juniori-KalPan tartunnasta ja altistumisista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut