Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suoritettujen ylempien korkeakoulutukintojen määrä ennätyslukemaan Itä-Suomen yliopistossa

Ylempien korkeakoulututkintojen lukumäärän vuosittainen nousu jatkui tasaisena Itä-Suomen yliopistossa, ja yliopisto saavutti viime vuonna historian parhaan tuloksensa suoritettujen tutkintojen määrässä. Eniten ylempiä korkeakoulututkintoja suoritettiin kasvatusaloilla, yhteiskunnallisilla aloilla sekä kauppatieteissä ja oikeustieteissä.

Yliopistossa suoritettiin vuonna 2020 kaikkiaan 1 737 ylempää korkeakoulututkintoa, 1 326 alempaa korkeakoulututkintoa ja 166 tohtorintutkintoa.

Ylempien korkeakoulututkintojen määrän kasvua selittää Itä-Suomen yliopiston akateemisen rehtorin Tapio Määtän mukaan maisteriohjelmien lisääntynyt vetovoima ja aiempien vuosien aloituspaikkalisäykset.

– Maisteriohjelmissa suoritettujen tutkintojen osuus kaikista ylemmistä korkeakoulututkinnoista on kasvanut selvästi. Viime vuonna joka viides ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut opiskeli maisteriohjelmassa. Maisteriohjelmista valmistuneista maistereista 198 oli ulkomaalaisia, Määttä selvittää tiedotteessa.

– Kasvua selittää myös hakijasuman purkuun vuosina 2014–2015 saatu erillisrahoitus, jolloin aloituspaikkamääriä nostettiin väliaikaisesti yhteensä vajaalla kahdella sadalla paikalla, Määttä kertoo.

Määttä arvioi myös, että koronapandemian aiheuttama siirtyminen osittaiseen etäopetukseen on edesauttanut tutkintojen saamista valmiiksi.

Tohtoritutkintojen määrä kasvoi edellisvuodesta kahdellakymmenellä. Tohtoritutkintoja on suoritettu Itä-Suomen yliopiston historiassa vain kerran enemmän kuin vuonna 2020.