Pohjois-Savossa 15 uutta koronavirustartuntaa: maakunnan ilmaantuvuusluku jo maan neljänneksi huonoin

Koronatestauspisteitä Kuopion pääterveysaseman edustalla. Juha Poutanen

Kaisu Lötjönen

Pohjois-Savossa on kirjattu lauantaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisteriin 15 uutta koronavirustartuntaa. Näistä 12 on Kuopiossa ja loput Siilinjärvellä. Osa tartunnoista voi olla jo Kuopion eilen erikseen tiedottamia tartuntoja, jotka päivittyvät rekisteriin viiveellä.

THL:n rekisteriin on Pohjois-Savossa viimeisen viikon aikana kirjattu päivittäin noin 10­–26 uutta tartuntaa, mikä on nostanut maakunnan ilmaantuvuusluvun (tartuntojen määrä 100 000 asukasta kohden) lähemmäksi koko maan kärkeä. Tällä hetkellä Pohjois-Savossa on neljänneksi huonoin ilmaantuvuusluku, 64,8. Luku on kahden edeltävän viikon ajalta. Kaksi viikkoa sitten ilmaantuvuusluku oli alle 15.

Edelle menevät vain Helsingin ja Uudenmaan alue, Varsinais-Suomi ja Vaasa.

Kuopion kaupunki kertoi kuitenkin perjantaina, että edelleen kaupungin tartunnoista lähes kaikkien alkuperä on saatu selvitettyä. Tartunnat liittyvät enimmäkseen koulualtistumisiin. Kuopio ja Siilinjärvi ovat yhä epidemian kiihtymisvaiheessa, muu maakunta perustasolla.

Etelä- ja Itä-Savossa ei ole todettu uusia tartuntoja lauantaina.

Miltä näyttää koronavirustilanne Savossa? Lue täältä tuoreimmat tiedot

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut