Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalakukon muna pyrstöllä hurmasi innovatiivisessa sarjassa – Suomen mestaruus meni täyteläiselle ja täydelliselle kalakukolle

Ilman yleisöä koronatilanteen takia käyty kalakukon leivonnan SM-kisat ratkaistiin Kuopiossa perjantaina.

Yrityssarjan voitti Jussin Ahvenkukko, jota kilpailun tuomaristo luonnehti maultaan ja rakenteeltaan suuhun sopivan täyteläiseksi, jota kaunisti myös sen täydellinen ulkomuoto. Toiseksi tuli Kalakukkoleipomo Irene Partanen ja kolmanneksi Ykkösherkku.

Kotileipurisarjassa voitto meni Kirsti Rytköselle, jonka mallikukossa oli tuomariston mielestä juuri sopivasti ulkonäköä, rakennetta, kerroksia sekä rasvaa ja suolaa, jotka kruunasivat kokonaisuuden.

Innovatiivisen juhlakukkosarjassa voitto meni minikokoiselle kalakukon munalle pyrstöllä. Tuomariston mielestä Merja Ruotsalaisen luomus oli uudenlainen, hauska ja toimiva kokonaisuus.