Kuka saa toivottaa hyvää äitienpäivää ja kenelle – tapakouluttaja selventää äitienpäivän tervehdyskäytäntöjä

Kun äitienpäivänä toivotetaan hyvää äitienpäivää, miten siihen kuuluisi vastata, jos toinen ei ole äiti?

Vaikka näin:

–  Kiitos samoin, toivotan sinulle myös oikein nautinnollista äitienpäivää, tapakouluttajana yli 25 vuotta toiminut Helena Valonen sanoo.

Vaikka Valosen mukaan äitienpäivänä juhlitaan äitejä, se on myös juhlapäivä vapun, joulun ja muiden kalenterissa olevien juhlapäivien rinnalla.

Eli:

–  Samalla lailla kun toivottaa muinakin juhlapäivinä, esimerkiksi hyvää joulua jouluna, voi toivottaa hyvää äitienpäivää, kun on äitienpäivä. Tervehdyksiä ei tarvitse siis pihdata tai kohdentaa vain äideille. Äitiyden juhlistaminen on sen verran hieno asia, Valtonen kertoo.

– Erityisen lämpimältä äideistä tuntuvat oman lapsen toivotukset. Silloin mukana voi olla muutakin eleitä, kuten halauksia, suukkoja ja lahjoja. Muut, ei niin läheiset voivat onnitella pidättyvämmin, Valonen sanoo.

Valtosen mielestä jokainen äiti on oikeutettu juhlimaan äitienpäivää ja lapset puolestaan velvoitettuja onnittelemaan häntä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut