Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Kuopiota hehkutetaan amerikkalaisessa sanomalehdessä – KuPSissa pelannut jalkapalloilija kehuu kaupungin maasta taivaisiin

Kuopion Palloseuraa viime kesänä edustanut yhdysvaltalainen jalkapalloilija Kayla Sharples on kehunut estoitta Kuopiota lehtihaastattelussa kotimaassaan. 23-vuotiaan Sharplesin haastattelu julkaistiin Napersville Sun -lehdessä äskettäin.

Kansallisen liigan pronssia KuPSin naisissa juhlinut Sharples kuvailee Kuopiota "valtavan kauniiksi" pikkukaupungiksi ja kehuu etenkin sen lenkkeilymaastoja.

– Kävellen ja pyöräillen pääsee joka paikkaan, Sharples sanoo haastattelussa.

– Ihmiset olivat Kuopiossa todella lämpimiä. Minusta kaupunki oli upea paikka asua, hän jatkaa.

Koronavuosi sai lapsiperheen vaihtamaan Helsingin Kuopioon - urbaania sykettä löytyi liikaakin

Puolustaja Sharples kuului KuPSin pronssikauden avainpelaajiin. Amerikkalainen pelasi keltamustissa vain kuusi ottelua loppukaudesta, mutta hän ehti niiden aikana muun muassa tehdä aikuisuransa ensimmäisen maalin ammattilaisena.

Kotimaansa ulkopuolella pelaaminen oli Sharplesille ikimuistoinen kokemus, sillä hän sai KuPSin joukkueesta paljon ystäviä.

– Kasvoin ihmisenä. Minun piti mukautua, mutta se teki minusta paremman jalkapalloilijan, hän kertoo Napersville Sunille.

Kuopiolle valtava muuttovoitto vuonna 2020 – koko maan kolmanneksi vetovoimaisin kunta

Tänä vuonna Sharplesin on määrä pelata Yhdysvaltain ylintä naisten ammattilaisliigaa NWSL:ää Chicago Red Starsissa.

KuPSin puolustuksessa pelaajamuutoksia – yksi uusi sopimus ja toinen purettu