Koivumäen kartanon talli paloi rajusti

Päivi Saarilahti, Kirsti Karttunen

Tulipalo tuhosi tallin ullakon Koivumäen Kartanon pihapiirissä Kuopiossa. Sunnuntai-iltapäivällä neljän jälkeen syttynyttä paloa sammuttamassa oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä Kuopiosta, Karttulasta ja Siilinjärveltä sekä vapaapalokuntaa.

Noin tuhannen neliön rakennuksen ullakko tuhoutui palossa kauttaaltaan. Kukaan ei loukkaantunut. Myös hevoset olivat syttymisen aikaan ulkona. Ainoastaan vintillä säilytetty henkilöauto paloi ullakon mukana.

Tallin tiilirakenteinen alakerta säästyi tulelta, mutta muut vauriot alakerrassa ovat vielä epäselviä. Palon leviämistä alas rajoitti betonirakenteinen välikatto.

Rakennuksen vuokrannut Ratsutalli Heppahovi on pitänyt tallissa kymmentä hevosta, joille saadaan järjestettyä paikat kartanon muihin rakennuksiin.

Onnettomuuden syytä ei toistaiseksi tiedetä. Palokunnan saapuessa paikalle tuli oli levinnyt niin laajalle, että ullakon pelastamiseksi ei ollut mitään tehtävissä.

Jälkisammutus jatkuu pitkälle iltaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut