Soneran ex-pomo osti 40 miljardilla markalla ilmaa

Iikka Taavitsainen

Virheistä oppii, uskoo Vesa Taatila. Hän määrittelee itsensä mieheksi, jonka kontolla on Suomen taloushistorian suurin moka.

- Poltin 40 miljardia Suomen markkaa yhdessä pikku tapauksessa. Olin Soneran Saksan umts-projektin projektipäällikkönä, kun ostimme koko rahalla lämmintä ilmaa Saksasta, Taatila sanoo.

Nykyään Laurea-ammattikorkeakoulussa yliopettajana toimiva Taatila puhui tiistaina Kuopiossa järjestetyssä Mokaseminaarissa.

Taatilan mielestä Suomessa on suottakin virheitä kieltävä kulttuuri. Virheen pelkäämisen sijaan olisi tärkeää tunnistaa ja tunnustaa virheensä.

- Meillä on rankaisemisen ja vanhojen muistelemisen kulttuuri. Suureen menestykseen liittyy aina suuret riskit. Tämä johtaa siihen, että Suomessa ei edes uskalleta yrittää.

Mokaamiseen ja yrittämiseen voidaan suhtautua myös myönteisesti. Taatila nostaa esimerkiksi Yhdysvallat.

- Piilaaksossa ei lähtökohtaisesti saa rahaa uudelle yritykselle, jos ei ole näyttöä, että on joskus töpännyt. Töppäys osoittaa, että on oikeasti yrittänyt, Taatila sanoo.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut