Numero 69 keräsi jättisuosion

Jussi Murtasaari

Eilen julkistetun nuorisovaalien tulosten taakse kätkeytyy hieman erikoinen piirre. Melkein kaikissa vaalipiireissä ehdokas, jonka numero oli 69, keräsi jättisuosion, ja pääsi läpi. Esimerkiksi Satakunnan, Kymen ja Hämeen vaalipiireissä sillä kerättiin suurimmat äänimäärät.

Ainoastaan Helsingin ja Lapin vaalipiirissä kyseisellä numerolla ei pärjännyt. Ahvenanmaalla kenelläkään ehdokkaista ei numeroa ollut.

Mikä numerosta 69 tekee niin erikoisen? No se, että se viittaa yleisesti tunnettuun seksiasentoon.

Väistämättä herää epäilys, että osa nuorisosta on halunnut kujeilla nuorisovaaleissa. Vai onko näin, vaaleja järjestäneen Allianssi ry:n puheenjohtaja Hanna-Mari Manninen?

- Ehkä tässä on joltain osin kyse samasta ilmiöstä kuin tavallisissa vaaleissa, kun jotkut kirjoittavat Aku Ankan äänestyslappuun.

Mannisen mukaan nuorisovaalit ovat kuitenkin aina olleet yleisesti ottaen siistit, eikä niissä ole sorruttu suuremmin pilailemaan.

- Suurin osa nuorista suhtautuu vaaleihin tarpeeksi vakavasti. Tämä on heille hyvää harjoitusta varsinaista äänioikeutta varten, Manninen painottaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut