Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Yökerhojen ja baarien pukukoodit vaihtelevat

Bileiltaa varten valmistaudutaan usein huolella. Vaatekaapin penkomisen jälkeen seistään pitkään peilin edessä arvioimassa ulkonäköä.

Pukeutuminen ei ole tärkeä asia ainoastaan asiakkaalle. Baarit ja yökerhot haluavat pitää mainettaan yllä sulkemalla seiniensä ulkopuolelle ne, jotka yrittävät sisälle vääränlaisissa vaatteissa.

Sisäänpääsyn kriteerit vaihtelevat paikoittain. Terassille voi poiketa rantapäivänkin jälkeen, mutta yökerhoon ei ole asiaa pelkissä shortseissa. Joihinkin paikkoihin on turha yrittää ilman kunnollisia ja siistejä iltakuteita.

Toimituksemme testiryhmä lähti kaupungille kokeilemaan, millaisissa asuissa ovet aukeavat.

Suomalaiset ovat verkkapukukansaa. Esiinnymme rennossa lenkkipuvussa niin kauppareissuilla kuin ulkomaanmatkoilla. Kokonaisuus saa kruununsa aina niin käytännöllisistä lenkkareista, joilla on hyvä kulkea pitkiäkin matkoja.

Verryttelyasu ei kuitenkaan kelpaa baaripuvuksi. Ovimies käännyttää armotta sporttisen toimittajan ovelta.

- Tässä meillä on tiukka linja. Sisään ei pääse verryttelypuvussa eikä perusmallisissa collegehousuissa. Myös rikkinäiset farkut ovat kiellettyjä, ovimies luettelee.

Baariin ei lampsita myöskään lenkkitossut jalassa. Valkoiset tennarit kuulemma vielä kelpaavat, mutta juoksukengiltä näyttävät lenkkarit on syytä vaihtaa siistimpiin jalkineisiin.

Kumikenkien on

oltava trendikkäät

Seuraavana testattavana ovat tällä hetkellä etenkin pääkaupunkiseudun katukuvassa vilisevät kumisaappaat. Viime syksynä kauppojen hyllyille ilmestyi värikkäitä ja lyhytvartisia kumikenkiä, joita kaupiteltiin myös trenditietoisille nuorille.

Punaiset kumisaappaat jalassa ei kuitenkaan pääse baariin. Ovimies pysäyttää toimittajan ovella - hän ei voi päästää tätä sisälle kumikengissä, vaikka seurueessa on myös kaksi normaalisti pukeutunutta mieshenkilöä.

- Kumisaappaissa ei pääse sisälle, elleivät ne ole trendikkäät, kuten Marimekon kumikengät, portsari valistaa.

Ovimies ei ilmeisesti ole huomannut, että tämä kesä on ollut kostea. Tällaisella säällä kumikengät ovat parhaat mahdolliset jalkineet myös illanviettoon, koska viimeistään grillijonossa jalat kastuvat varmasti.

Naisilla on baarissa nykyään hyvin vähän päällä. Siksi bikinien yläosassa ja lyhyessä hameessa ovelle ilmestynyt toimittaja ei hätkäytä ovimiestä.

Vähissä vaatteissa olleelta toimittajalta kysytään paperit, mutta sen jälkeen hänet toivotetaan tervetulleeksi.

Jonkin ajan kuluttua sisälle pyrkinyt miestoimittaja käännytetään sen sijaan ovelta. Hänellä on housut jalassa mutta ei paitaa paljaan yläkroppansa peittona.

- Paita on oltava päällä. Jokaisen pitää pukeutua hyvän maun rajoissa, ja se raja kulkee oman pään sisällä, ovimies kommentoi.

Nainen tietenkin pääsee ilman paitaa, koska narubikinit menevät hyvän maun rajojen sisäpuolelle.

Ovimies korostaa, että ensimmäinen silmäys asiakkaaseen on tärkeä, sillä se antaa tästä kokonaiskuvan. Vaatteita oleellisempaa on kuitenkin se, ettei asiakas ole liian humalassa eikä hän käyttäydy tyhmästi.

Väärin pukeutuneet erottuvat ovimiehen mukaan helposti porukasta.

Pikainen gallup baarissa osoittaa, että ilta on jäänyt muillakin vääränlaisten vaatteiden takia lyhyeksi.

- Ilman paitaa en ole päässyt baariin, Mikko, 28, kertoo.

- Minä en puolestaan saanut tulla sandaaleissa, Lauri, 27, jatkaa.

- Kännissä on käännytetty ovelta, mutta pukeutua olen osannut aina. Äiti on opettanut sen jo pienenä, Pepe, 25, kehuu.