Venäjä: Yksimielisyys Syyria-lauselmassa mahdollinen

STT

Venäjän mukaan yksimielisyys Syyrian tilanteen suhteen on mahdollista. Venäjän YK-lähettiläs Vitali Tshurkin sanoi YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa pitävänsä hyvänä signaalina sitä, että Euroopan ja Arabiliiton luonnostelmassa on mukana joitain Venäjän ehdotuksista.

Turvallisuusneuvosto aloitti Suomen aikaa myöhään eilen neuvottelut päätöslauselmasta, joka vaatisi Syyrian presidentti Bashar al-Assadia hyväksymään tulitauon ja luovuttamaan vallan varapresidentille. Kiina ja Venäjä ovat aiemmin vastustaneet ehdotusta.

- Löysimme tekstistä joitain elementtejä, joita olimme ehdottaneet. Tämä antaa toivoa. Meidän mielestämme yksimielisyys Syyrian suhteen ei ole vain mahdollista, mutta myös välttämätöntä, Tshurkin sanoi neuvotteluissa yöllä.

Lähettilään mielestä YK:n ei kuitenkaan pitäisi puuttua Syyrian sisäisiin konflikteihin.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov taas vahvisti, ettei maa aio vaatia al-Assadin eroa.

Lavrov ilmoitti Australiasta käsin, että muilla mailla ei ole oikeutta sekaantua Syyrian asioihin. Myös Kiina vastustaa voiman käyttöä, kertoi uutistoimisto Xinhua.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut