Yli 200 pelastettu Papua-Uuden-Guinean lauttaturmassa

STT

Yli 200 matkustajaa on pelastettu Papua-Uudessa-Guineassa sattuneen lauttaturman jäljiltä. Pelastustyöntekijät poimivat ainakin 219 veden varaan joutunutta matkustajaa sen jälkeen kun heitä kuljettanut alus oli uponnut.

Kateissa on yhä yli sata matkustajaa.

Onnettomuus sattui itäisellä Tyynellämerellä Papua-Uuden-Guinean pohjoisrannikon tuntumassa Kimben ja Laen saarikaupunkien välillä.

Paikalla on useita aluksia ja kolme helikopteria, jotka osallistuivat pelastustöihin.

- Saamme lisää pelastuslauttoja mereen. Useat alukset ovat kertoneet nähneensä ihmisiä pelastuslautoilla, joten toivomme että pelastuneiden määrä vielä nousee, kertoo Carly Lusk Australian merenkulkulaitoksesta.

Australialaisviestimen mukaan laivayhtiö Star Ships menetti yhteyden alukseen varhain aamulla. Laivayhtiö ei usko, että matkustajien joukossa olisi ollut ulkomaalaisia.

Star Ships on yksi Papua-Uuden-Guinean suurimmista matkustajalaivayhtiöistä. Se hoitaa useita laivareittejä maan saarten rannikoiden tuntumassa. Kimbe on turistien suosima sukelluskohde.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut