Moskovassa suuri marssi Putinin puolesta ja vastaan

STT

Moskovassa on käynnissä sekä pääministeri Vladimir Putinia vastustava että kannattava suurmielenosoitus. Kaduilla on useita kymmeniä tuhansia ihmisiä purevasta pakkasesta huolimatta.

Poliisi arvioi, että Putinia vastustavaan protestiin on kerääntynyt noin 23 000 ihmistä ja häntä puolustavaan 90 000. Oppositiojohtajat kuitenkin sanoivat Putinia vastustavan protestin osallistujamääräksi ainakin 100 000. Myös paikalla olleet toimittajat arvelivat, että mukana on yhtä paljon väkeä kuin aiemmissakin suurprotesteissa.

Kyseessä on kolmas suurmielenosoitus Putinia vastaan joulukuun kiistanalaisten duumanvaalien jälkeen. Protestin kohteena on tällä kertaa Putinin presidenttiehdokkuus. Presidentinvaaleihin on aikaa tasan kuukausi. Putinia pidetään varmana voittajana, mutta siitä ei ole varmuutta, valitaanko hänet suoraan ensimmäisellä kierroksella.

Oppositio on viime päivinä syyttänyt, että valtion työntekijöitä on houkuteltu lahjuksin tai jopa suoraan käsketty osallistumaan Putinia kannattavalle marssille. Novaja Gazeta -lehden mukaan määräys olisi koskenut parlamenttiedustajiakin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut