Tiettävästi maailman pienin Elvis-museo on Savossa

Jussi Komulainen

Pieksämäen aseman vieressä sijaitsevassa JR Fast Food Centerissa on mahdollisesti koko maailman mittakaavassa ainutlaatuinen paikka. Grillin vessa on täynnä Elvis-rekvisiittaa, ja sen on sanottu olevan maailman pienin Elvis-museo.

Grillin entinen omistaja Jarmo Raitio perusti "Toilet of Memoriesin" vuonna 1997, jolloin tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun rock 'n' rollin kuningas löydettiin kuolleena kylpyhuoneensa lattialta.

Raitio on kerännyt näytillä olevat esineet ympäri maailmaa, ja osa on tuotu Elviksen tilalta Gracelandista saakka. Grillin omistaja on nyt jo vaihtunut, mutta vessa on jäänyt entiselleen.

Toilet of Memories on outo mutta sympaattinen nähtävyys, jonka kaltaisia soisi olevan Suomessa enemmänkin. Vessassa on julisteiden, levyjen ja muiden pienempien esineiden lisäksi myös tv, josta olisi mahdollista katsoa videolta Elviksen konserttitaltiointeja. Valitettavasti laitteet eivät ole tällä hetkellä käytössä, joten asiakas voi ainoastaan haaveilla vessaistunnon ja Elviksen keikan yhdistämisestä.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut