Suomalainen supersankarielokuva teatteriin syksyllä: "Loppusuora lähellä"

Rendeliä kuvattiin viime vuoden toukokuussa Kajaanissa. Aake Roininen

Iikka Taavitsainen

Suomalainen supersankarielokuva Rendel saa ensi-iltansa syyskuun 22 päivänä. Elokuvan jälkituotanto on loppusuoralla ja ensi-iltapäivä on nyt vahvistettu.

– Tämä on ollut pitkä ja opettavainen vuosi Rendelin parissa. Vaikea uskoa vieläkään, että elokuva esitetään pian yleisölle. Tässä on joutunut niin moni ihminen venymään ja antamaan kaikkensa elokuvan eteen. Onneksi loppusuora on näin lähellä, kertoo ohjaaja Jesse Haaja tiedotteessa.

Rendel on varkautelaislähtöisen Haajan luoma sarjakuvahahmo, joka elää synkässä tulevaisuuden Suomessa.

Tällä hetkellä elokuvantekijät valmistautuvat Cannesin elokuvajuhlille, jossa elokuvasta järjestetään näytös kansainvälisille ostajille. Elokuvan myyntiyhtiönä toimii kanadalainen Raven Banner Entertainment. Cannesin Marché du Film -tapahtuman jälkeen elokuva aloittaa festivaalikierroksensa.

– Yhteydenottoja on tullut paljon varsinkin Aasian maista. Aktiivisimpia neuvotteluita käydään parhaillaan muun muassa Kiinan ja Japanin markkinoista, joten Rendel on selkeästi vedonnut aasialaiseen yleisöön. Odotamme mielenkiinnolla, kuinka laajalle Rendel leviää, tuottaja Miika J. Norvanto kommentoi.

Elokuvan teasertraileria on katsottu jo yli kymmenen miljoonaa kertaa. Syksyllä julkaistaan myös Helena Wariksen kirjoittama Rendel-kirja, jonka kustantaa Like.

Rendeliä esittää Kris Gummerus. Elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa Rami Rusinen, Renne Korppila, Matti Onnismaa ja Alina Tomnikov.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut