Opiskelija: Sairaanhoitajaksi pääsee liian helpolla, tentteihinkin saa vastaukset Googlesta

Viimeisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Minna Huovinen kirjoittaa Savon Sanomien Lukijan Sanomissa suoraan siitä, että sairaanhoitaja pääsee koulutuksesta liian helposti läpi ja että opetuksen taso on heikentynyt.

Huovinen opiskelee Savonia-ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajan koulutusohjelmassa ja on valinnut päätoimisen päiväopiskelun, eikä työn ohella suoritettavaa monimuotokoulutusta.

– Silti koulussa on ollut yhteensä todella vähän opetusta. Lukujärjestyksissä on usein tyhjiä viikkoja, ja useana koulupäivänä tunteja on vain muutama. Oppitunnit loppuvat lähes aina noin tunti ennen suunniteltua päättymisaikaa, ja usein niitä myös perutaan, Huovinen kirjoittaa.

Hänen mielestään lukuisat nettikurssit ja itseopiskelu eivät ole hoitotyössä paras mahdollinen vaihtoehto.

– Jos jokin asia jää opiskelijalta epäselväksi, niin harvoin on tilaisuutta kysyä siitä opettajalta. Lähtökohtaisesti kaikki kurssit on kuitenkin helppo päästä läpi riippumatta siitä, onko todellisuudessa mieleen jäänyt mitään.

– Erityisesti netissä tehtävät kokeet ovat lähinnä turhia muodollisuuksia, sillä vastauksethan voi aina googlettaa vaikkapa porukalla.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut