Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vain yksi vierailija sallitaan synnyttäjälle KYSissä

Synnyttäjän tai naistentautien potilaan luona Kuopion yliopistollisessa sairaalassa voi helmikuun alusta alkaen olla yksi tukihenkilö tai vierailija. Vierailuja joudutaan rajoittamaan koronaepidemian kiihtymisvaiheen vuoksi ainakin helmikuun ajaksi.

Yksi tukihenkilö tai puoliso saa jatkossakin tulla raskaana olevan naisen tai synnyttäjän mukana ultraäänitutkimuksiin, synnytykseen, sektioon ja synnytyksen jälkeen naisten osastolle. Synnyttäjällä ei voi olla sairaalassa ollessaan muita vierailijoita.

Naisten osastolla hoidetaan myös syöpää sairastavia potilaita, joita koskee sama yhden vierailijan käytäntö. Jos mahdollista, niin tukihenkilön tai vierailijan tulisi olla koko ajan sama henkilö.

Lisäksi KYSissä toivotaan, että naisten akuuttikeskuksen päivystysvastaanotolle saapuvan potilaan tukihenkilö odottaa sairaalan ulkopuolella, kunnes hoitopäätös on tehty. Jos potilas sen jälkeen siirtyy hoitoon osastolle, voi tukihenkilö mennä potilaan luokse.