Ismo Leikola kirjoitti puolisonsa kanssa kirjan siitä, millainen paikka Hollywood on uraa aloittelevalle stand up -koomikolle

Ismo Leikola kirjoitti vaimonsa kanssa kirjan Suo, kuokka ja Hollywood. Kuva vuodelta 2015. Mari Petäjä
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Stand up -koomikkona tunnetun Ismo Leikolan ja hänen vaimonsa Angelika Leikolan kirja Suo, kuokka ja Hollywood julkaistaan maaliskuun alussa.

Leikoloiden yhteisteos kuvaa pariskunnan kokemaa kulttuurishokkia, kun tuttu pohjoismainen lintukoto vaihtuu Hollywoodin kaoottiseen arkeen. Kirja tarjoaa myös katsauksen stand up -kulissien taakse.

–  Suo, kuokka ja Hollywood on paitsi harvinainen sukellus stand up -komiikan kulissien taakse myös tarina kasvusta kovan paineen alla viihteen kovimmassa ytimessä. Ainutlaatuisen tarinansa kertomisen ohella Leikolat tekevät viiltävän poikkileikkauksen niin amerikkalaisuuden kuin suomalaisuudenkin kaikenkarvaisista puolista, kustannusyhtiö Siltalan tiedotteessa kerrotaan.

Teoksesta ilmestyy kevään aikana Ismo Leikolan lukema äänikirja. Lisäksi kirjasta on tekeillä englanninkielinen versio.

Ismo Leikola (s. 1979) tuli tunnetuksi vuonna 2003 Hyppönen-Enbuske Experience -talk show’n "Jyväskylän kirjeenvaihtajana". Leikola voitti vuonna 2014 Laugh Factoryn järjestämän Funniest Person in the World -kilpailun, jonka palkintona oli muun muassa keikkakiertue Yhdysvalloissa.

Leikola on asunut Yhdysvalloissa vuodesta 2016 lähtien.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut