Kuopion lukiot siirtyvät etäopetukseen maaliskuun alusta alkaen – Siilinjärvi palasi epidemian perustasolle

Lukiolaiset siirtyvät etäopetukseen Kuopiossa. Kai Skyttä

Kaisu Lötjönen

Kuopion lukiot siirtyvät etäopetukseen maanantaista 1.3.2021 alkaen eli viikkoa ennen talvilomaa, tiedottaa Kuopion kaupunki. Etäopetusta on viikot 9, 11 ja 12.

Toimenpiteellä suojataan koronatartunnoilta tulevia ylioppilastutkintokokelaita ja tutkintoa toteuttavaa henkilöstöä. Ylioppilaskirjoituksiin osallistuville suositellaan omaehtoista karanteenia koko ylioppilaskirjoitusten ajalle 1.–31.3.2021. Ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijat voivat saapua lähiopetukseen tilanteen salliessa jo viikolla 12 eli maanantaina 22.3.2021.

Erityisesti ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien tulee ilmoittaa mahdollisesta karanteenista tai oireista ajoissa rehtorille tai apulaisrehtoreille. Ylioppilaskirjoituksiin liittyvistä järjestelyistä Kuopiossa ilmoitetaan lähempänä kirjoitusajankohtaa.

Kuopiossa on voimassa maskisuositus lukioissa. Vähävaraiset lukiolaiset voivat edelleen hakea maskeja kaupungin jakelupisteistä.

Siilinjärvi on sen sijaan siirtynyt takaisin koronaepidemian perustasolle, tiedottaa alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä. Kuopio on edelleen kiihtymistasolla ja rajoitukset kaupungissa jatkuvat.

Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi kiihtymisvaiheen alueilla suositellaan etätyötä. Lisäksi käytössä on kiihtymisvaiheen kasvomaskisuositus, jota koronanyrkki toivoo nyt kaikkien noudattavan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut