Antti Heikkinen kirjoittaa Rautavaaran kunnasta 150-vuotisjuhlakirjan

Antti Heikkinen tarttuu seuraavaksi Rautavaaran historiaan. Arkistokuva. Tuire Punkki

Kaisu Lötjönen

Nilsiäläinen kirjailija Antti Heikkinen kirjoittaa Rautavaara-aiheisen kirjan kunnan 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi, tiedottaa Rautavaaran kunta.

Teos ei ole perinteinen historiikki, vaan kaunokirjallinen teos, joka pohjautuu historiallisiin tapahtumiin.

Idea kirjalle lähti kunnanjohtaja Henri Ruotsalaiselta, joka kertoo miettineensä, kuinka kuntaa voisi juhlistaa ikimuistoisella ja konkreettisella tavalla.

– Lukiessani Heikkisen Einari-kirjaa keksin, että tässähän se ratkaisu on käsissäni – Antin tarinan muotoon kirjoittama maaseutukunnan kuvaus, joka vaan sattuu sijoittumaan Rautavaaralle, kuvailee kunnanjohtaja.

Kirjailija Heikkinen sanoo lähteneensä hankkeeseen mukaan heti.

– Kun Henri nyt soitti ja esitti asian, olin lenkillä keskellä Simolanlahden jäätä. Vaikka viima puri lärviä, niin heti kävi syömessä lämmin läikähdys ja tiesin, että tässä on nyt paikka, jossa voin ammentaa monet vuosien juoksussa matkaan kertyneet henkilökuvaukset, jotka ovat ihan kauhean makeita ja jotka ovat odottaneet oikeaa hetkeään.

Heikkinen kertoo pyöritelleensä päässä jo pidempään vastaavaa, suuremman historiallisen kaaren piirtävää tarinaa.

– Sopiva kimmoke sen kirjoittamiselle on vain puuttunut ja kimmokkeen puuttuessa myös rohkeus noin isoon aiheeseen tarttumiseen. Pidän suurena kunniana sitä, että minua on pyydetty kertomaan juuri tämä tarina. Teen sen rakkaudesta kotiseutuuni, sen maisemaan, historiaan, kieleen ja ihmisiin.

Kirja julkaistaan WSOY:n kustantamana Rautavaaran kunnan juhlavuonna 2024. Rautavaaran kunnanhallitus hyväksyi kirjahankkeen aloittamisen ja hankkeelle apurahan hakemisen kokouksessaan 8.2.2021.

Hanke aloitetaan riittävän rahoituksen varmistuttua.

Rautavaaran kunta perustettiin Kuopion lääninhallituksen päätöksellä 12. päivänä syyskuuta 1874. Rautavaara erosi tuolloin emäpitäjästään Nurmeksesta, ja jo aiemmin Rautavaaralla oli ollut omat pitäjän- ja kirkonkokoukset.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut