Savolaismies tuntuu kadonneen kuin maan alle, "Katoaminen on iso kysymysmerkki", sanoo poliisi

Poliisi pyytää ihmisiä ottamaan vielä yhteyttä ja kertomaan havaintojaan kadonneesta keiteleläisestä Janne Huttusesta, 45, viime syksyltä.

Huttunen katosi syrjäisellä paikalla Pohjois-Savon, Keski-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan rajakivellä viime lokakuussa eikä hänestä ole sen jälkeen havaintoja.

Huttusen käyttämä henkilöauto löytyi toinen ovi avoinna pysäköitynä metsäautotielle, joka lähtee Rillankivi-rajakiven luota. Poliisi löysi autosta Huttusen kännykän, joten miehellä ei ollut kadotessaan enää matkapuhelin mukana.

Rillankivi on paikallinen nähtävyys, joka sijaitsee Keiteleeltä Pyhäjärvelle vievän Pielavedentien varrella.

Huttunen oli torstaiaamuna 8. lokakuuta lähtenyt vanhempiensa talolta, jossa hän asui. Hänen luultiin olevan menossa töihin Pyhäjärvelle. Poliisin mukaan myöhemmin selvisi, ettei tällaista työasiaa tiedetä olleen katoamispäivänä.

Koska Huttunen on aikuinen, eivät vanhemmat ihmetelleet, ettei hän tullut yöksi kotipaikalleen.

Tutkitaan katoamisena

Sivullinen metsässä liikkunut mies huomasi Huttusen auton metsäautotiellä perjantaina. Kun auto oli vielä lauantaina samassa paikassa, hän soitti asiasta poliisille.

Poliisi löysi Huttusen auton lauantaina 10. lokakuuta ovi avoinna. Kun poliisi selvitti auton omistajan, selvisi, ettei Huttuseen saada yhteyttä eivätkä vanhemmat ole nähneet häntä pariin päivään.

– Tapausta tutkitaan katoamisena, mutta kaikki otetaan huomioon, myös rikoksen mahdollisuus. Kadonneella miehellä ei pitänyt olla mitään syytä, että hän olisi kadonnut tällä tavoin, rikosylikonstaapeli Jari Rytkönen Itä-Suomen poliisista sanoo.

Poliisikoirat tarkistaneet maaston

Poliisi tutki lähialueet ensin poliisikoirien avulla. Erityisen tarkkaan tutkittiin myös läheinen Poltinlampi, jonka tutkivat sekä sukeltajat että poliisin ruumiskoira.

Rillankiveltä avautuu laajat metsäalueet, joita rikkovat lammet ja melko lähellä järvetkin.

– Lähimaastot on etsitty useita kertoja läpi. Seutu on syrjäistä. Laajoja metsäalueita ei pystytä tämän tarkemmin etsimään, jos ei tule jotain kohdentavaa vihjettä, mistä etsiä, Rytkönen sanoo.

Poliisikoirat osallistuivat etsintöihin viime syksynä useita kertoja. Alueen haravoinnissa oli eri päivinä mukana myös muutamia kymmeniä vapaaehtoisia.

Maasto on peittynyt nyt lumeen eikä maastoetsintöjä voida tällä hetkellä tehdä. Ilman kohdennusta etsintöjä olisi vaikea jatkaa muutenkaan.

Poliisi toivoo vielä havaintoja, jos joku on nähnyt valkoisen henkilöauton ja sitä kuljettaneen miehen viime syksynä. Huttunen on 178 senttiä pitkä ja 75 kiloa painava.

Huttunen on monille alueen ihmisille tuttu, sillä hän harrasti aktiivisesti iskelmälaulua, näyttelemistä ja myös näytelmien ohjaamista. Hän oli siksi ollut vuosien varrella mukana kesäteatteri- ja musiikkitapahtumissa useassa kunnassa.

Ei tiedossa tapaamisia

Poliisilla ei ole tiedossa, että Huttunen olisi sopinut alueelle tai tuona päivänä muuallekaan tapaamista. Poliisi on selvittänyt Huttusen yhteydenpitoa ja puhuttanut henkilöitä, joihin Huttunen on ollut yhteydessä ennen katoamistaan. Mitään ratkaisevaa ei ole selvinnyt.

–Katoaminen on iso kysymysmerkki, poliisi sanoo.

Lähimpiin kuntakeskuksiin katoamispaikalta on 25–50 kilometrin matkat. Jos Rillankiveltä on poistunut kauemmaksi, on käytössä pitänyt olla jokin ajoneuvo, että pääsee maakuntien rajalta niin sanotusti ihmisten ilmoille.

Jos jollakin on tietoa Huttusen suunnitelmista, hänen viesteistään ennen katoamista tai havaintoja tapahtumapaikalta katoamisen aikaan, niitä voi ilmoittaa poliisille sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen 0295 415 232.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut