Tulipalo sulki legendaarisen ravintola Sampon maanantaina – kärähtäneet sähköjohdot korjataan lähiaikoina

Kuopion keskustassa oleva Muikkuravintola Sampo on maankuulu. Marko Happo

Asta Tenhunen

Ravintolan sähköjohdot syttyivät tuleen Kuopion keskustassa maanantaina päivällä. Kauppakadulla sijaitsevassa Muikkuravintola Sammossa ollut henkilökunta huomasi käryn ja hälytti pelastuslaitoksen.

– Ravintolan keittiön sähkölaitteille menevät sähköjohdot olivat syttyneet palamaan. Ravintolaan tuli palosta käryä, mutta savua ei ehtinyt muodostua paljoa, palomestari Jaakko Mäkelä Pohjois-Savon pelastuslaitokselta sanoo.

Pelastuslaitos katkaisi virran keittiöstä ja sammutti palon käsisammuttimella.

Palo ei ollut levinnyt sähköjohdoista ympäröiviin rakenteisiin eikä muualle kiinteistön tiloihin.

Palamaan syttyneet sähköjohdot ovat kuitenkin välttämättömät Muikkuravintola Sammon keittiön sähkölaitteiden toiminnalle. Ravintola jouduttiin sulkemaan palon takia maanantaina. Ravintolassa kerrottiin, että se avataan uudelleen lähiaikoina, kunhan sähköjohdot on saatu vaihdettu uusiin.

Palo sattui maanantaina noin kello 11.30. Ravintolassa ei ollut silloin asiakkaita, vaan vain henkilökuntaa. Kukaan ei loukkaantunut käryn takia.

Pelastuslaitos varautui varmuuden vuoksi isompaan rakennuspaloon, joten palopaikan ympäristössä Kauppakadulla ja Snellmaninkadulla oli hetkellisesti useita ajoneuvoja pelastuslaitokselta. Liikenne pääsi kuitenkin molemmilla kaduilla kulkemaan palopaikan ohi.

Muikkuravintola Sampo on valtakunnallisesti kuuluisa ravintola, sillä se on aloittanut toimintansa vuonna 1931. Ravintola on palkittu useita kertoja parhaana muikkuravintolana tai parhaana kalaravintolona.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut