Uuden rokote-erän myötä Kuopio laajentaa rokotusajanvarauksen ikäryhmää

Savotalolla rokotetaan tällä hetkellä keskimäärin 150 henkilöä päivässä. Katja Luoma / arkisto
Marita Tiihonen

Marita Tiihonen

Kuopion kaupungin koronarokotukset jatkuvat niiden alle 70-vuotiaiden rokotuksilla, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Uuden rokote-erän myötä rokotusajanvarauksen ikäryhmää laajennetaan, kertoo kaupunki tiedotteessa.

Ajan rokotukseen voi nyt varata, mikäli on 65–69-vuotias kuopiolainen tai tuusniemeläinen ja kuuluu THL:n määrittämään vakavan koronavirustaudin riskiryhmään 1: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä.

Rokotusten ajanvaraus tapahtuu edelleen puhelinpalvelun kautta. Puhelinajanvarausta käytetään siksi, että sitä kautta palvelussa pystytään seulomaan vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt. Varauksen puhelinnumero on 044-718 6990. Varauspalvelu on auki arkisin kello 10–15, niin kauan kun aikoja riittää.

Kuopion pääterveysasemalla Tulliportinkatu 17:ssä on tänään tiistaina rokotettu ensimmäisiä puhelinpalvelusta rokoteajan varanneita henkilöitä. Rokotukset ovat sujuneet erittäin hyvin ja tunnelma rokotuspaikalla on ollut rauhallinen. Rokotuksia Savotalolla annetaan tällä hetkellä keskimäärin noin 150 päivässä.

Tällä viikolla saapuvassa rokote-erässä on lisää Astra Zenecan rokotetta, ja tämä vuoksi rokotukset jatkuvat nimenomaan alle 70-vuotiaiden kuopiolaisten ja tuusniemeläisten, riskiryhmään kuuluvien rokotuksilla. Menettely pohjautuu THL:n suositukseen, jonka mukaan Astra Zenecan rokotetta ei anneta yli 70-vuotiaille.

Ajankohtaista Kuopion rokotustietoa voi seurata Kuopion kaupungin verkkosivulta: www.kuopio.fi/koronarokotukset

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut